Kedves Látogató! Üdvözöljük Magyarország lepkéinek honlapján!

Ez a honlap bemutatja hazánk lepkéit, rövid leírásokkal, látványos természetfotókkal és preparált állatokról készült felvételekkel, amelyek a Papilio Alapítvány gyűjteményéből származnak. Ezúton is köszönjük a segítséget!

Azzal a céllal hoztuk létre ezt az oldalt, hogy segítsünk azoknak, akik szeretnék jobban megismerni, meghatározni az általuk megfigyelt vagy lefotózott lepkéket. Tapasztalatait, illetve megfigyeléseit a következő, hazánk lepkéivel foglalkozó fórumon (A magyar lepkefauna adatbázis topikja) és facebook oldalon (Magyarországi Nappali Lepke Térkép) oszthatja meg. Ezeken felül, ha szeretné megfigyeléseivel támogatni a hazai nappali lepkefauna feltérképezését, akkor kérjük erre a felületre vigye fel adatait: Lepketérkép. Ahogy érkeznek az újabb adatok és fotók, az oldal tartalma folyamatosan frissülni fog. Észrevételeit és építő tanácsait a következő e-mail címre várjuk: Gór Ádám

A honlapon található Lepkék menüpont alatt családok szerint tájékozódhatunk az egyes nagyméretű képekre kattintva. Ilyenkor egy-egy fajlista ugrik fel, amelyben minden, az adott családhoz tartozó fajt megtalálhatunk. A Lepkealbumban szintén családok szerint tájékozódhatunk a fajok között a nappali lepkék terén, de itt preparátumokról készült fényképek alapján. A Határozó menüpontban két almenü található. Az Összehasonlítás oldalán két tetszőlegesen kiválasztott nappali lepkefajt hasonlíthatunk össze. A Kulcshatározóban egy kézikönyvhöz hasonlóan pontról pontra haladva lehet határozni a kérdéses fajt. A Hernyó- és Lepkegaléria tulajdonképpen két képnézegető, amelyekben természetfotók alapján tájékozódhatunk a fajok között. Az Aberrációk és formák oldalán találhatóak összegyűjtve a lepkék normális alakjától eltérő formák és aberrációk.